معرفی مادربرد GA-P55A-UD7 گیگابایت
با پیدایش سوکت ۱۱۵۶ تحول بزرگی در دنیای پردازندهها و میزان کارایی آنها به وجود آمد. به گونهای که اندازه و طراحی آنها کاملا تغییر کرد و قدرت پردازش نیز چندین برابر نسل قبل شد. شرکت گیگابایت نیز از آنجایی که همواره در تولید مادربردهای نسل جدید پیشگام بوده است، اقدام به استفاده از پیکره بندی P55 و سوکت ۱۱۵۶ در مادربردهای خود کرد که از پردازندههای Core i7، Core i5 و Core i3 پشتیبانی میکنند. یکی از جدیدترین مدلهای سری P55 گیگابایت، مادربرد GA-P55A-UD7 است که قدرتمندترین و مجهزترین مادربرد در این سری به شمار میرود. استفاده از آخرین فن آوریها در ساخت این محصول باعث شده است توان و بازده کاری آن بسیار بالا باشد که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
همانطور که گفته شد این مادربرد از پردازنده های Core i7، Core i5 و Core i3 با سوکت LGA 1156 پشتیبانی میکنند. طراحی ۲۴ فاز توان باعث شده است در هنگام انجام فعالیتهای سنگین عمل برق رسانی به پردازنده به بهترین شکل ممکن انجام پذیرد. علاوه بر این، تقسیم بار کاری بین این ۲۴ فاز باعث میشود فشار کمتری به هرکدام از آنها وارد شده و میزان گرمای تولیدی توسط آنها کمتر شود. در نتیجه طول عمر فازها افزایش خواهد یافت. این مادربرد از درگاه های USB 3.0 و رابط های SATA 3.0 با سرعت ۶ گیگابیت در ثانیه پشتیبانی میکند و اطلاعات را با سرعت بسیار بالایی انتقال میدهد. به همین جهت این مادربرد میتواند از ابزارهای ذخیره سازی و USB فلشهای نسل آینده پشتیبانی کاملی به عمل آورد. تفاوت این مادربرد با بسیاری از مادربردهای دیگر در زمینه پشتیبانی از درگاههای USB 3.0 این است که GA-P55A-UD7 پیشرفتهترین آزمایشها را پشت سر گذاشته و گواهی رسمی پشتیبانی از درگاه USB 3.0 را از بزرگترین و مجهزترین لابراتوارهای سخت افزاری جهان دریافت کرده است. به علاوه درگاههای USB این مادربرد مجهز به فنآوری انحصاری ۳x USB Power نیز هستند که به واسطه این ویژگی توان ورودی به آنها سه برابر درگاه های USB معمولی است. این فن آوری یک زیر مجموعه تحت عنوان On/Off Charge نیز دارد. قابلیت On/Off Charge به این گونهای است که حتی وقتی رایانهی شما خاموش است باز هم میتوانید ابزارهای iPhone، iPad و iPod Touch خود را به این درگاهها وصل کرده و آنها را شارژ کنید، که در این شرایط سرعت شارژ بیشتر نیز خواهد شد. مادربرد GA-P55A-UD7 از نظر توان گرافیکی بسیار قدرتمند است و توانایی پشتیبانی از سه کارت گرافیک به صورت هم زمان از طریق فنآوریهای SLI و CrossFireX را دارد. از این رو این مادربرد میتواند گزینه مناسبی برای گیمرهای حرفهای باشد که توان گرافیکی فوق العادهای را برای اجرای بازیهای بسیار سنگین با بالاترین میزان کیفیت نیاز دارند. این مادربرد مجهز به یک تراشه NF200 شرکت NVIDIA است که امکان پشتیبانی از دو کارت گرافیک با پهنای باند کامل x16 را میسر میسازد. این قابلیت در مادربردهای قدیمیتر سری P55 وجود نداشت. پشتیبانی از حافظههای DDR3 2600+ به صورت دو کاناله در این مادربرد نیز سرعت بسیار بالایی را به کاربران حرفهای خود هدیه میدهد. این سرعت بسیار بالا به واسطهی یک معماری خلاقانه صورت میپذیرد. به این ترتیب که با حذف پل شمالی، کنترل کنندهی حافظه به داخل پردازنده منتقل شده و از این رو سرعت انتقال و پردازش دادهها چند برابر شده است. به واسطهی فنآوری صدای دالبی، این مادربرد میتواند صدایی فراگیر با کیفیت بسیار بالا را ارائه داده و یک سینمای خانگی تمام عیار را در اختیار کاربران قرار دهد. فنآوریهای فراوان دیگری نیز در ساخت این مادربرد به کار رفته است که هر کدام از آنها راحتی و امکانات خاصی را در اختیار کاربر قرار میدهند.
از جملهی این فن آوریها، که برخی از آنها فنآوریهای کاملا انحصاری شرکت گیگابایت هستند، می توان به این موارد اشاره کرد: فنآوری نسل سوم طراحی با طول عمر بالا یا همان UD3 که به واسطهی آن میزان مس به کار رفته در لایه PCB مادربرد دو برابر شده و به دو انس رسیده است. این امکان باعث کاهش مقاومت و افزایش بازده انرژی میشود. فنآوری بایوس دوگانه که با استفاده از دو بایوس فیزیکی، از پاک شدن یا صدمه دیدن اطلاعات موجود در بایوس اصلی جلوگیری میکند. استفاده از خازنهای جامد ساخت کشور ژاپن که حدود پنجاه هزار ساعت طول عمر دارند و باعث میشوند مادربرد برای چند سال بدون بروز مشکلات و خرابیها کار کند. فن آوری Hybrid Silent-Pipe 2 که ترکیبی است از سینکهای خنک کننده، سیستم خنک کنندهی آبی و لولههای مسی که به راحتی میتواند حرارت را از نقاط مهم مادربرد دفع کند. همچنین این مادربرد دارای گواهی ErP Lot 6 از جامعهی جهانی محافظت از محیط زیست است و یک محصول سبز و دوستدار محیط زیست به شمار میرود. این مادربرد در حال حاضر در بازار ایران موجود و با قیمت مناسبی قابل تهیه است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر